MERSİN / YENİŞEHİR - Aydınlıkevler İlkokulu

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109 UNCU YILI KUTLANDI.

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA

Mrt

I Code With Faıry Tales,I Learn My Values eTwinning Projesi okulumuz 3/E sınıfında Esra Demir Öğretmenimiz tarafından uygulanmaktadır.Projede çeşitli masallara yer verilmektedir.Bu masallardan çıkarımlar ve kodlama çalışmalarıyla değerler eğitimi verilmektedir.Projede dijital oyunlar ve drama çalışmaları da yer almaktadır.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ

Mısra Gündoğan 4/J

Kaylin Ada Zeybek 3/O

İlke Duru Takmaz 4/M

İkra Hamarat 4/B

Takım halinde Minikler A kız kategorisinde satranç turnuvasında kız takımımız il 1.si oldu.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PORJESİ

Milli eğitim bakanimız Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapilan ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi''  "Sözlük Özgürlüktür" sloganı ile okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır. İlimiz Yenişehir ilçesinde okulumuz proje okulu olarak seçilmiş olup bu kapsamda çalişmalara başlanilmıştır. Amacımız oğrencilerimizin dil zenginliklerini tanimaları kultürümüzün taşıyıcısı olarak sözcuklerle buluşmalarını sağlamak, dilimizi iyi kullanıp düşünce dünyalarını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 100.YIL KUTLAMALARI YAPILDI.