MERSİN / YENİŞEHİR - Aydınlıkevler İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Okulumuz daha önce Pozcu Ortaokulu olup 1995-1996 öğretim yılında Mobil Ortaokulu'nun öğretmen, öğrenci ve diğer personeli ile Cumhuriyet ilköğretim Okulunun ikinci kademesinin öğretmen, personel ve öğrencileri ile değişik yerlerden kaydedilen öğrencilerin oluşturulması ile eğitim ve öğretime başlamıştır. ... Okul 1997-1998 öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile Türkiye çapında ön görülen değişiklik sonucunda Pozcu İlköğretim Okulu'na dönüştürülmüştür. Daha sonra arsayı bağışlayan varislerin mahkemeye başvurması ile adı Şevket Pozcu İlköğretim olarak değiştirilmiştir. ... 2004-2005 eğitim öğretim yılında valiliğin çalışmaları sonunda okul, Özel Türkmen Lisesi'nin binası alınarak, Aydınlıkevler Mahallesi'ne taşınmıştır. Okulun adı Aydınlıkevler İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 04.03.2013 - Güncelleme: 02.08.2019 15:27 - Görüntülenme: 8548